Zapraszamy na wyjątkowe Studia Podyplomowe Szkoły Głównej Handlowej

W imieniu mgr Rafała Czaji - Prezesa Stowarzyszenia oraz dr Grzegorza Maślocha - kierowanika projektów oraz członka Rady Programowej naszej organizacji (Katedra Ekonomiki i Finansów Samorządu Terytorialnego SGH), serdecznie zapraszamy Państwa do udziału w dedykowanych studiach podyplomowych Kolegium Zarządzania i finansów SGH:

• Zarządzanie Gospodarką Odpadami
  • Menedżer Samorządu Terytorialnego
  • Gospodarka Przestrzenna

PODYPLOMOWE STUDIA ZARZĄDZANIA GOSPODARKĄ ODPADAMI
Celem Podyplomowych Studiów Zarządzania Gospodarką Odpadami jest przekazanie słuchaczom nowoczesnej wiedzy dotyczącej funkcjonowania gospodarki odpadami – ze szczególnym uwzględnieniem aspektów funkcjonowania przedsiębiorstw komunalnych. Uczestnicy wykorzystają zdobyte kompetencje podczas kierowania przedsiębiorstwem gospodarki odpadami, współpracy z jednostkami samorządu terytorialnego oraz z sektorem publicznym i prywatnym współpracującym z gospodarką odpadową i związaną z ochroną środowiska.

PODYPLOMOWE STUDIA MENEDŻERÓW SAMORZĄDU TERYTORIALNEGO
Celem Podyplomowych Studiów Menedżerów Samorządu Terytorialnego jest przekazanie studentom nowoczesnej wiedzy o mechanizmach funkcjonowania i rozwoju jednostek terytorialnych oraz o metodach i technikach zarządzania nimi w warunkach dynamicznych przemian społeczno-gospodarczych w globalizującym się świecie. Uczestnicy wykorzystają zdobyte kompetencje podczas kierowania jednostkami samorządu terytorialnego oraz współpracą z sektorem publicznym i prywatnym współpracującym z jednostkami samorządu terytorialnego.

PODYPLOMOWE STUDIA GOSPODARKA PRZESTRZENNA
Podyplomowe Studia Gospodarki Przestrzennej to program kształcenia dający interdyscyplinarne przygotowanie kadry administracji publicznej do pełnienia funkcji kierowniczych i wykonawczych w urzędach jednostek samorządu terytorialnego i w innych podmiotach specjalizujących się w problematyce gospodarki przestrzennej. Proponujemy szeroki zakres zagadnień: podstawy prawne gospodarki przestrzennej, społeczno-gospodarcze uwarunkowania jej realizacji, aspekty finansowe i ekonomiczne, a także wybrane elementy zarządzania strategicznego jednostka samorządu terytorialnego. Atutem studiów jest umiejętne łączenie teorii i praktyki omawianej problematyki.

Staramy się także pomagać w rozwiązywaniu problemów zgłaszanych przez słuchaczy w trakcie procesu kształcenia.
Rekrutacja na studia już trwa!

Zajęcia na studiach rozpoczną się w listopadzie 2021 r.

Więcej informacji na temat studiów znajdą Państwo na: