Sejm RP - Uroczyste Podpisanie Aktu Organizacji III Międzynarodowego Forum Energetyka, Transport i Środowisko

W dniu 8 kwietnia w budynku Sejmu RP, odbyła się uroczysta inauguracja trzeciej edycji Konferencji EkoTrendy, której organizatorami w roku 2019 są:

Centrum Wspierania Inicjatyw Pozarządowych, TAURON, Akademia Górniczo Hutnicza, Doeko Group,
Krajowa Agencja Poszanowania Energii (KAPE) oraz Stowarzyszenie na rzecz efektywności im. prof. Krzysztofa Żmijewskiego

Podczas spotkania z udziałem parlamentarzystów, omówiono głowne kierunki działań merytorycznych tegoroczego Forum, wskazując potrzeby dot. elektromobilności czy zmian w sektorze ciepłowniczym, które dotyczą zarówno samorzadów jak
i przedsiębiorców. Udział w spotkaniu ze strony Stowarzyszenia wziął - Rafał Czaja, Prezes Zarządu.

Podczas Forum, 25 lecie działaności obchodzić będzie także KAPE, ktorej inicjatorem jeszcze jako wiceminister w resorcie budownictwa (nadzorując kwestie efektywności energetycznej w sektorze budownictwa i gospodarki komunalnej) oraz pierwszym Prezesem w latach 1993-98 był śp prof. Krzysztof Żmijewski.

EKOTRENDY 2019